Typecursus

Leren typen is een belangrijke vaardigheid. Het onder de knie hebben daarvan is voor iedereen zeer nuttig, voor nu, maar zeker ook voor later. Bij D’n Oppazz kunnen kinderen vanaf groep 6 of 7 (10-11 jaar) een typecursus volgen bestaande uit 15 lessen, waaronder het examen van één uur.

 

De groepen zijn max. 6 cursisten met voor iedereen een eigen computer. De cursus start in augustus/ september en in januari.

 

De cursisten leren blind typen met behulp van een computerprogramma. Dit helpt om een automatisme te ontwikkelen in het vinden van de toetsen in snelheid en nauwkeurigheid. Hierbij maken we gebruik van een toetsenbordkap. Deze stellen wij tegen een waarborgsom beschikbaar om ook thuis te kunnen oefenen.

 

Het is heel belangrijk om veel thuis te oefenen. Elke week is er huiswerk om te oefenen op nauwkeurigheid, snelheid en behendigheid. Huiswerk wordt via de mail aangeboden. Iedere deelnemer volgt de typecursus op zijn of haar eigen niveau. In het geval van een motorische handicap of dyslexie kan de snelheid van de oefeningen en het huiswerk in overleg met de ouders worden aangepast.

 

De vijftiende en laatste les bestaat uit het examen. Na het behalen van het examen sturen wij een certificaat of bewijs van deelname toe.

 

Wilt u informatie bel dan gerust of mail via het 'Contact' tabblad.